ABC sedap di Muar CONTEST

Kebelakangan ini, ramai yang hadir ke blog ini mencari-cari ABC sedap di muar dan juga Cendol Sedap di Muar. Selain kami (cendol Syoknya Ummi), terdapat beberapa nama hebat di Muar yang menyajikan hidangan cendol sedap dan ABC sedap di Muar.

ABC sedap di muar cendol sedap di muar ais kacang ice

Antara nama-nama hebat cendol popular di Muar adalah seperti Cendol Selabu di Bukit Pasir, Cendol Kampung Hulu Melaka cawangan Muar (lokasi di Muar backlane district), Cendol De Raja (lokasi berdekatan Sekolah Tinggi Muar), Cendol jalan Sisi Muar, Cendol tepi Polis Trafik (lokasi sudah berpindah juga berdekatan Sekolah Tinggi Muar), ABC Parit Keroma, Cendol Parit Jawa, gerai cendol berhampiran Stadium Muar / Kedai rempah Sernan dan banyak lagi. Sila tuliskan di ruangan komen sekiranya ada cendol sedap di Muar yang kami tertinggal.

cendol sedap di muar abc muar ais kacang abc tangkak

Sehubungan pelancaran menu cendol terbaru kami, kami membuka ruangan contest pertandingan “Beri Nama Menu Cendol” untuk cendol dan ABC kami. Berikut adalah syarat-syarat pertandingan:

  1. Like Page Cendol Durian Syoknya Ummi.
  2. Share post ini ke wall anda (set public)
  3. Beri nama Cendol (A,B,C,D,E) dan ABC (F,G) ikut suka anda (pastikan tiada unsur negatif / lucah), tuliskan di ruangan komen di bawah. 
  4. Penyertaan tiada had.
  5. Tarikh tutup 10 hb Januari 2021, jam 11.59 malam.

ais kacang ice kacang

HADIAH Beri nama:

  • Pertama : RM 200
  • Kedua :    RM 100
  • Ketiga:     RM 50

Hadiah SHARE PALING BANYAK LIKE:

  1. RM100.00
  2. RM  75.00
  3. RM  50.00

====================================

BONUS: Kepada pemilik blog, sila tuliskan artikel berkenaan menu baru Cendol Syoknya Ummi (berdasarkan gambar di atas, sila highlight “ABC sedap di Muar”), dan berikan do follow link pada post ini. Tulisan blogger bertuah akan menerima RM100.

====================================

Pemenang akan diadili berdasarkan kretiviti dan nama yang unik yang menarik hati para juri dan admin. Keunikan nama yang diisytihar pemenang adalah subjektif, ia berdasarkan pengadilan dari kacamata pengadil. Sebarang bantahan tidak akan dilayan.

Anda juga dialu-alukan untuk memberikan cadangan harga yang sesuai bagi setiap jenis mangkuk cendol dan ABC terbaru kami ini.

==================================

Terdapat dua variasi iaitu mangkuk biasa dan juga mangkuk besar gedabak (yang ni memang menjadi bahan mengenakan rakan-rakan yang kali pertama makan). Lepas mangkuk besar sampai, mereka akan gelak terbahak-bahak sebab memang terlalu besar cendol mangkuk besar kami.

Bagi anda yang belum pernah mencuba Cendol Syoknya Ummi yang terletak di Parit Bunga, Muar, kami mengalu-alukan kedatangan anda semua.

Selain cendol dan ABC (ais kacang), terdapat juga menu coconut shake, homemade burger bakar, chicken chop, asam pedas Melaka, nasi ayam penyet, keropok lekor, pisang goreng cheese dan banyak lagi.

Apa tunggu lagi, jom order.

COD Cendol Syoknya Ummi e bazar Ramadan Muar 2020

Assalamualaikum wbt. Salam Ramadan 1441, bersamaan tahun 2020 Masihi. Bersempena dengan seruan kerajaan atas PKP, PKPB dan penjarakkan sosial, kami menyahutnya dengan perlaksanaan e bazar Ramadan Muar, servis penghantaran COD makanan Muar.

Di sini kami senaraikan menu kami untuk sepanjang cod makanan bulan Ramadan ini serta kawasan yang kami hantar.

UPDATE 17.05.20: Kami kini sedang berjualan buah durian segar, buah durian Muar untuk musim pertengahan tahun 2020. Buah durian kami didtangkan dari kebun durian Bukit Pasir Muar.

E bazar ramadan muar cod makanan muar

Menu COD #CendolSyoknyaUmmi sepanjang e bazar Ramadan ini adalah:

  • Harga Cendol:     R biasa       L besar
  • Biasa………………….. rm2.00 …… rm4.00
  • Oreo ………………….. rm3.00 …… rm6.00
  • Jagung……………….. rm2.50 …… rm5.00
  • Kacang………………. rm2.50 …… rm5.00
  • Pulut …………………. rm2.50 …… rm5.00
  • Durian ………………. rm6.00 …… rm12.00
  • Durian special …. rm7.00 ……. rm14.00
  • Durian Tembaga.. rm10.00 …. rm18.00
  • Musang King……… rm25.00 …. rm45.00

Cendol sedap di muar

Coconut Shake ……………. rm 2.50

Coconut shake jumbo … rm7.00
Air Kelapa …………………… rm 3.00

  • Pembeksl nanas md2 nenas

    Homemade Jus nanas MD2 rm6.00 sebotol.
  • Jus nanas md2 homemade
    Buah nanas MD2 (sebiji)
  • Size XS …………………………. rm7.00
  • Size S …………………………… rm8.00
  • Size M ………………………….. rm9.00
  • Size L ………………………….. rm10.00
  • Size XL ………………………… rm11.00
  • Size XXL ……………………… rm12.00

Resepi jus air tembikai


Jus tembikai (+/- 1 liter) rm 3.00

ABC rock ……………………. rm 4.00
ABCD …………………………. rm10.00

cendol untuk majlis kahwin Muar


Ayam panggang (perisa sate) …….
…………………………………. rm18.00

Ayam panggang muarctangkak ayam golek cod

Set asam pedas Melaka

(Tetel, Pari, Mayong)……….. rm9.00
=======================

COD 3pm – 5pm

Sekitar Bandar Muar. Cas bermula pada RM2.00 dan seterusnya, mengikut kawasan.

http://www.wasap.my/601158961229/cod.Muar

================================

COD 6pm – 7pm

Rawang, Sg.Mati, Serom, Bkt.Kangkar Cas rm2 (dan seterusnya, ikut kawasan)  http://www.wasap.my/601158961229/cod.rawang.sg.mati

================================

COD 5pm – 7pm

Tg. Agas, Parit Bunga, Tg. Gading dan Kesang.Free delivery tanpa minimum order.

http://www.wasap.my/601158961229/cod.tg.agas.gading

================================

#youstayathome #stayathome #dudukrumah #kitatolongkita #penjarakkansosial #codmakanan

Lokasi port makan durian halal dan toiyiban di Muar Tangkak & cendol durian

Di Muar, Johor (disebut  Muo dalam loghat tempatan) ada port makan buah durian fresh sambil layan cendol. Di sini juga ada tempat makan durian musang king di malaysia. Kalau sebelum ni, ramai yang mencari buah durian murah di Muar. Tapi sebenanya, harga masing-masing yang dijual tak banyak perbezaan ketara. Cuma perbezaan ketara masa nak makan durian, terutama bila bawa famili ramai-ramai konvoi 3-4 biji kereta.

Masa tu baru perasan kemudahan asas yang tak lengkap seperti tempat basuh tangan, panas takde kipas…. anak kecil dah mula merengek berjurai peluh, kena pula makan mencangkung tepi jalan, anak nombor 2 plak tetiba nak terkencing. Adoiiiii macam-macam songel la pula.

Tu belum kira ada anjing berkeliaran, percampuran makanan tidak halal dengan peralatan mengupas dan membungkus durian serta banyak lagi.

Durian murah Muar Tangkak 2019

Tempat makan Muar

Durian udang merah Muar Tangkak

Atas dasar itu, kami terpanggil menyahut fardhu kifayah, menyediakan tempat makan durian yang suci daripada najis mughalazah. Jadi, apa kata kalau datang Muar  / Tangkak, Johor, sila singgah tempat kami di warung #CendolDurianSyoknyaUmmi , bertempat di Parit Bunga, 7km dari bandar Muar.

Bukan apa, selain buah durian segar dan frozen, tempat kami ada jual cendol biasa dan #CendolMusangKing (nanti bagitau kami, boleh tak kami tersenarai sebagai cendol sedap di Muar). Nak tambah boleh, nak makan sorang2 boleh (sebab anak bini tak suka durian) atau nak belanja bapa mertua pun boleh.

Warung kami #CendolSyoknyaUmmi a.k.a. #CendolMangkukBesar 100% milik Muslim bumiputera. Bila lagi nak support bisnes Muslim untuk majukan ummah.

Ingat, kalau seorang peniaga Muslim itu kaya, maka lebih banyak tabung-tabung masjid, tahfiz dan anak yatim dapat dipenuhkan. Bukan itu sahaja, pelbagai jenis zakat (zakat perniagaan, zakat pendapatan, zakat wang simpanan dll)  dapat disumbang untuk memajukan ekonomi umat Islam.

Membeli produk atau servis umat Islam mereupakan salah satu jihad kita, tak semestinya masuk perang fi Sabilillah. Kami bukan suruh boikot bisnes non Muslim. Jika mereka offer barang yang lebih baik atau peniaga Muslim tiada stok, silakan.

Waktu operasi..
Cendol 12-6.30pm .
Gerai durian 11am-11pm (tutup awal kalau buah abis)

Kelebihan makan di tempat kami sekiranya terdapat buah durian tak elok, kami berbesar hati untuk menggantikan samada buah yang baru atau pangsa yang rosak. Bayar durian mahal-mahal biar puas hati, jangan ada dendam sebab buah rosak tak boleh tukar.

Selain itu, pakej yang ditawar adalah kemudahan tempat duduk untuk makan siap dengan tap air untuk membasuh tangan, kipas industri, air sejuk percuma, dan anda juga boleh memesan cendol serta burger bakar, sila rujuk menu penuh di sini.

  • #TakBaikBolehTukar
  • #MakanBiarPuasHati #CendolMusangKingRM15
  • #AdaKerusiMeja
  • #AdaPaipBasuhTangan
  • #AdaTandas
  • #PortMakanDurianMuslim
  • #SupportBisnesMuslim

Jemput singgah. Untuk pertnyaan, sila wsap www.wasap.my/601158961229/b.port.durian.dan.cendol.lokasi

Sila klik peta berikut untuk lokasi port makan buah durian Muar halal dan Cendol durian Syoknya Ummi:

Related searches:
tempat makan durian musang king di malaysia, tempat makan durian musang king di muar, tempat makan durian musang king di johor, tempat makan durian musang king di melaka



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...