Asam pedas Melaka di Muar Syoknya Ummi dan asam pedas Melaka

Assalamualaikum wbt. Kali ini kami sajikan menu terkini, Asam Pedas Melaka di Muar Syoknya Ummi dan juga menu asam pedas Johor di warung Cendol Syoknya Ummi, Muar Tangkak Johor.

Sebelum ini, kami pernah menulis tentang Asam Pedas Daging Melaka di Muar Johor. Kini kami bersedia untuk menyajikan hidangan asam Pedas Melaka untuk orang Muo.

Asam pedas daging tetel memang mempunyai peminat tersendiri. Lagi sedap bila dapat menikmati roti canai bersama kuah asam pedas Melaka. Korang kena cuba sendiri baru boleh menilainya.

Asam pedas Melaka asam pedas tetel

 

 

Asam pedas tetel atau juga dikenali sebagai asam pedas daging merupakan salah satu menu kegemaran orang Melaka. Rasanya memang mantap. Kuahnya pekat likat disebabkan kehadiran kerisik kelapa di dalam resepi asam pedas Melaka, perbezaan ketara sebagai perbandingan dengan asam pedas Johor.

 

Asam pedas muar sedap Asam pedas muar sedap

Harga satu set (nasi + sayur + telur masin + asam pedas) :

  • Asam pedas pari …………….RM9.00
  • Asam pedas mayong …….. RM9.00
  • Asam pedas tetel …………… RM9.00
  • Asam pedas siakap ……….. RM xxxx
  • Asam pedas telur ikan …. RM 10.00

Pada masa akan datang, In Shaa Allah kami cuba menambah menu ikan asam pedas kami dan juga mungkin ayam masak pedas berdasarkan permintaan daripada para pelanggan yang kami kasihi.

Sila cadangkan kepada kami atas segala kekurangan atau pertambahan menu yang sesuai. In Shaa Allah akan kami ambil kira dan pertimbang.

Untuk sebarang pertanyaan tentang asam pedas Melaka di Muar, sila wasap kami wasap.my/601158961229/b.asam.pedas

Kami cuba untuk menyajikan menu asam pedas yang sedap untuk anda semua.

Kepakaran kami lebih kepada asam pedas Melaka di mana perbezaan ketara adalah dari segi ramuan kerisik yang di tambah dalam masakan asam pedas Melaka. Sila nyatakan jika anada ingin kami sajikan asam pedas Johor.

Dari segi rasa, In Shaa Allah aroma dan ramuan yang kami sajikan diharap akan dapat memenuhi  citrasa anda semua.

 

RELATED SEARCHES to asam pedas Muar, asam pedas batu pahat,asam pedas jalan joned, asam pedas parit raja, asam pedas askar pencen, asam pedas claypot muar, parit jawa muar, asam pedas pekat, asam pedas near me, tempat menarik di muar 2018, makanan sedap di pagoh, asam pedas melaka, asam pedas bandar muar, jalan jalan muar, asam pedas muar sedap, abc sedap di muar, senarai tempat makan di muar, rojak place
cafe muar, medan asam pedas
parit jawa, cafe di muar,

Pembekal isi durian frozen durian paste

Kami adalah pembekal isi durian frozen Johor yang bertempat di Kampung Parit Bunga, Muar Tangkak, Johor. Isi durian frozen ini juga dikenali dengan nama durian paste atau durian puree.

Pada musim durian, lokasi kami juga merupakan salah satu  tempat makan durian musang king di Malaysia dan juga pelbagai variasi buah durian klon kahwin dan durian kampung. Pilihan untuk anda berdasarkan bajet yang ada.

Pembekal isi durian frozen Johor

Ketika di luar musim durian, isi durian sejuk beku atau frozen durian paste kebiasaanya menjadi sumber nadi penyambung hayat bagi pemilik produk & bisnes makanan berasakan durian seperti, cendol, abc, kuih talam, kuih mochi durian, pancake durian, durian crepe, durian cake, dodol durian, Durian Tart, Cheesecake Durian, Durian Puff dan macam-macam lagi. Pada kami perkara paling penting adalah usaha suami untuk menyediakan durian buat isteri yang mengidam makan durian di luar musim.

Kami sebagai pembekal durian sejuk beku kebiasaanya menggunakan variasi durian kahwin seperti durian ioi @ durian 101, D13 @ golden bun tembaga, durian D24, durian udang merah, Gang Hai (D1), durian D2 @ Dato Nina dan lain-lain. Selain itu kadangkala kami juga ada menggunakan klon durian Tekka @ musang queen, Kim Hong @ golden phoenix, durian kasap merah, chanee, 88, dan banyak lagi klon durian kahwin yang lain.

Durian udang merah Muar Tangkak

Pembekal isi durian frozen Johor

Selain frozen durian paste, kami juga membekalkan durian ulas Musang King frozen dalam bentuk asal @ durian pulp, sesuai untuk hidngan ABC dan cendol samada di cafe, restoran, stall atau hotel. Selain durian musang king, terdapat juga variasi durian udang merah, D13,  Kim Hong @ Golden Phoenix dan juga ioi yang di jadikan stok bekalan durian box atas permintaan para pelanggan.

Pembekal durian musang king frozen

In Shaa Allah penghantaran boleh diuruskan ke seluruh Semenanjung Malaysia. Kebiasaannya, penghantaran menggunakan perkhidmatan bas ekspress sekirsnya kuantiti yang diminta tidak terlalu banyak. Sekiranya jumlah quantity durian amat banyak, kami akan menghantarnya secara terus kepada pelanggan. Untuk quotation sebut harga, order atau sebarang pertanyan, sila wsap kami di www.wasap.my/601158961229/b.isi.durian.frozen

Senarai harga isi durian paste for sale:

  1. Isi durian paste ……..rm50/kg

Senarai harga durian pulp boxed frozen:

  1. Musang King……… rm39 @ rm90/kg
  2. Udang Merah…….. rm35 @ rm75/kg
  3. ioi @ 101 …………..  rm25 @ rm55/kg
  4. D13 ……………………  rm25 @ rm55/kg
  5. Kim Hong ………….. rm35 @ rm75/kg

 

 

RELATED SEARCHES

pembekal durian paste, isi durian frozen johor, durian d24 price, durian kampung frozen, pembekal durian sejuk beku, frozen durian malaysia, harga isi durian, durian paste for sale, pembekal isi durian frozen,

 

Cendol Musang King RM10

Dalam minggu ini telah tular isu cendol musang king Melaka berharga rm114 untuk 3 mangkuk (rm38 semangkuk). Penularan berita ini telah menjadi perbualan hangat dengan mendapat respond komentar daripada netizen. Ada yang mengeji dan ada juga yang faham dengan situasi.

Apa-apa pun semuanya bergantung kepada niat dan juga matlamat asal pelanggan yang menularkan harga dan cendol Musang King tersebut uang dikatakan mahal.

credit Metro

Cendol musang king Melaka

Dari sisi pemasaran (marketing),  pemilik bisnes cendol musang king di Menara Taming Sari, Dataran Pahlawan Melaka ini sudah pasti mendapat liputan yang lagi meluas dengan “zero cost marketing”, tanpa membeli slot iklan pengiklanan di tv, mahupun fb ads milik Mark Zuckerberg.

Cendol sedap di Muar

Sementara itu, bagi anda yang meminati durian dan teringin merasa durian musang king buat pertama kali seumur hidup, bolehlah singgah ke warung Cendol Durian Syoknya Ummi di Parit Bunga, Muar Tangkak.

Apa yang ajaib dan menarik, buat masa ini harga cendol musang king yang ditawar adalah serendah rm10.00 sahaja, berbanding harga asal rm25.00 semangkuk. Ini adalah harga promosi dan masih berjalan hingga hujung bulan Februari 2019. Orang Muar tak perlu pergi jauh-jauh untuk merasa cendol musang king Melaka, kat Muar pun ada.

Bagi peminat buah durian segar, di sini juga ada menjual buah durian murah di Muar 2019 . Nak bungkus atau boleh  makan di sini kerana ada meja kerusi tersedia di samping ada cendol dijual bagi membasahkan tekak.

Untuk sebarang tempahan, samada untuk bungkus, delivery cod, atau katering cendol untuk majlis perkahwinan, sila wsap kami, www.wasap.my/60187791008/b.cnmk.10

Jom kita layan video promo cendol musang king rm10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...