Sambal bilis tempoyak travel pack

Sambal bilis tempoyak sedia  dimakan @ ready to eat ( travel pack)

Sambal ini dibuat secara homemade, tanpa menggunakan sebarang pengawet.

Walau bagaimanapun, produk sambal ini telah dinyah kuman (pasteurized) semasa proses pembungkusan, membolehkannya tahan untuk tempoh 1 tahun pada suhu bilik (shelf life 12 months).

klik sini untuk wsap kami www.wasap.my/601158961229/sambal.tempoyak

Justeru, ia amat sesuai untuk di bawa ke luar negara sebagai buah tangan untuk yang tersayang, mahupun sebagai bekal bila merantau ke luar negara, sebagai mengubat kerinduan pada masakan mak atau nenek.

Bagi yang suka mengembara “backpacking”  atau berkhemah, produk sambal tempoyak bilis ini juga dapat menghilangkan ketagihan pada makanan pedas. Almaklumlah, bila mengembara, agak payah nak bawa batu lesung atau mesin pengisar (blender), kan?

Jadi, dapatkan produk “Sambal tempoyak bilis daripada Syoknya Ummi” sebagai jalan penyelesaian kepada kaki sambal tempoyak.

Habiskan setelah dibuka, atau simpan di dalam peti sejuk selepas dibuka bagi mengelakkan produk berkulat dan tercemar kerana terdedah kepada udara.

Berat bersih: 100g

Ramuan: cili, bawang merah, bawang putih, tempoyak durian, ikan bilis yang digoreng, garam, gula.

==================================

*** Sila pm kami sekiranya terdapat masalah samada pada produk, pengesposan atau sebagainya. In Shaa Allah, kami sentiasa terbuka untuk berbincang.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

21