Resepi aiskrim mudah

resepi aiskrim

Resepi aiskrim mudah ni memang amat senang untuk disediakan. Kebanyakan bahan-bahan yang diperlukan memang ada di rumah (kecuali ovalet).

Mengapa ovalet?

Ovalet biasanya digunakan dalam pembuatan kek, khasnya kek span. Ia dapat mengekalkan kekembangan bahan campuran ramuan kek setelah dipukul naik. Dalam kes resepi aiskrim, ia mengekalkan testur kembang setelah dipukul angin (gelmbung-gelembung udara halus)  ke dalam bancuhan aiskrim.

Sekejap je dah boleh makan aiskrim homemade. Senang, mudah dan cepat. Jom, apa tunggu lagi.

 

Sila baca 10 cara jana pendapatan dari rumah 

 

Bahan-bahan:

  1. 1 tin susu cair
  2. 1/4 tin susu pekat (boleh lebihkan atau kurangkan, bergantung kepada tahap  kemanisan anda)
  3. 1 biji telur (telur boleh dikecualikan untuk resepi aiskrim tanpa telur. Hasil aiskrim masih lembut dan gebu).
  4. 1 sudu esen vanilla
  5. 2 sudu besar ovalett
  6. 1 sudu perisa (jika suka, tukar kepada perisa asli, samada serbuk koko, isi durian, buah stawberry dsb)

Cara-cara:

Masukkan semua bahan dalam mangkuk.
Pukul dengan menggunakan mixer (boleh guna pemukul tangan jika tiada mixer).
Pukul lebih kurang 15 minit, hingga bancuhan menjadi kembang dan ringan.
Masukkan dalam bekas dan bekukan (tak perlu pukul 2 kali).

Memang mudah bukan? Walau bagaimanapun, resepi aiskrim di atas, lebih sesuai kepada makan sendiri atau sajian kepada tetamu berskala kecil.

 

Namun, ada satu resepi dengan teknik yang sesuai untuk bisnes komersil. Resepi dan tips bisnes ini sememangnya sangat mantap dan menakjubkan, khasnya buat mereka yang ingin menjalankan bisnes asikrim.

Senang-senang untuk dapatkan jualan 4 angka hanya dengan aiskrim yang bernilai RM1 untuk satu kon. Bunyinya pelik bukan?

Mungkin ramai yang tertanya, kenapa kalau boleh dapat 4 angka, rahsia ni nak didedah kepada khalayak umum?

Jawapan kami, rezeki itu milik Allah, dan bukan semua rezeki itu milik kita. Lagipun rahsia yang didedahkannya agak mustahil untuk menjejaskan periuk rezeki penulis ebook rahsia Aiskrim ini. Apatah lagi, jarak memisahkan kita.

Contoh paling mudah, biasakah kita melihat bisnes used car yang teletak bersebelahan dan berdekatan antara satu sama lain? Jadi, faham bukan? Rezeki ada di mana-mana dan Allah jua yang mengizinkannya, samada ia milik kita atau orang lain.

Selamat mencuba.

Periuk Noxxa / Iron Philips Persatuan Suami Mithali Semalaya

periuk noxxa

Persatuan Suami Mithali Malaysia Philips Iron Periuk Noxxa

 

Semalam viral dalam media sosial apabila satu kenyataan “Persatuan Suami Mithali Malaysia” yang mengatakan hadiah terbaik tahun ini (2016) buat para isteri adalah Philips Iron atau Periuk Noxxa.

 

Iron Philips yang dimaksudkan adalah Philips PerfectCare Aqua Iron manakala periuk noxa tersebut adalah Periuk tekanan Pressure Cooker pc jenama Noxxa (dikenali dengan nama Periuk Ajaib Noxxa).

 

Apa kelebihan Iron Philips ini? Antara ciri-ciri utamanya adalah:

Menyeterika sebarang pakaian yang boleh diseterika dari sutera hingga ke linen, kapas dan kashmir tanpa perlu melaraskan suhu.

Manakala bagi Noxxa, berikut pula adalah atara ciri-ciri yang menyebabkan ramai surirumah jatuh cinta:

 

  • Memasak nasi Arab, nasi baryani, dan pelbagai jenis nasi dalam masa 7 minit sahaja.
  • *Dodol siap dimasak dalam masa 30 minit.
  • *Menyiapkan bihun goreng dalam masa 3 minit sahaja tanpa perlu celur meehoon.

 

Bisnes aiskrim RM5k part time

bisnes aiskrim resepi recipe

Setelah membaca dan memahami setiap isi kandungan ebook panduan bisnes aiskrim ni, saya merasa amat teruja untuk memulakan part time bisnes aiskrim. Ternyata, resepi aiskrim yang dikongsi amat ‘special’, berbeza daripada yang biasa kita dapat melalui google. Paling penting, resepi aiskrim ini amat sesuai untuk dibuat bisnes.

Ramai daripada kita sering mencuba membuat aiskrim dengan resepi samada menggunakan campuran telur, susu segar, mahupun creamer. Paling asas adalah “aiskrim Malaysia” tanpa menggunakan sebarang agen pelembut. Namun, masih ramai lagi yang gagal untuk mendapatkan resepi yang terbaik, menyamai kualiti aiskrim yang dijual di kedai-kedai.

> > KLIK SINI untuk FREE resepi aiskrim

Percubaan demi cubaan masih gagal mendapatkan kualiti aiskrim sama seperti yang dijual di kiosk-kiosk pasaraya atau si penjaja aiskrim bermotor. Apa silapnya dan dimana kurangnya? Perkara ini semua pasti merencatkan impian kita untuk memulakan bisnes aiskrim.

Berita baiknya, Afiq Rusly (anak kepada Chef Rusly) berbesar hati membongkar dan berkongsi rahsia recipe ice-cream yang jarang-jarang didedah kepada umum (resepi ini saya belum pernah jumpa melalui google). Panduan bisnes aiskrim ini berkongsi bukan setakat resepi, malah cara dan teknik bagaimana untuk melakukan bisnes secara kerja part time hanya pada hujung minggu, dengan pulangan yang lebat. Selambe jer boleh tapau RM5k sebulan.

> > > KLIK SINI untuk panduan bisnes aiskrim

Lebih menarik lagi, panduan rahsia bisnes aiskrim ini mendedahkan secara terperinci step-by-step bagaimana memulakan bisnes ini, peralatan apa yang diperlu dan lubuk sebenar bagaimana anda boleh menjana RM5000 sebulan dengan menghasilkan aiskrim hanya secara part-time. Menarik bunyinya bukan? Tips, strategi dan panduan yang diajar di dalam panduan ini memang amat berharga dan ramai yang tidak sedar akan potensi yang ada.

Pasti ramai yang memerlukan pendapatan tambahan. Kos sara hidup yang semakin meningkat mendesak agar duit tambahan masuk ke kantung kita. Tapi, pastikan kerja part time yang dibuat itu berbaloi dan menguntungkan. Sedikit pelaburan untuk ilmu itu, pasti mendatangkan hasil yang berlipat ganda suatu hari nanti. Inshaa Allah, panduan rahsia ini bakal membuka lembaran baru dalam hidup anda.

> > KLIK SINI untuk panduan bisnes aiskrim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...