Tuisyen anak seawal darjah 1

Adakah tuisyen untuk anak wajar diberi seawal darjah 1 ? Kebelakangan ini, ramai ibubapa era millenium yang ghairah untuk menjadikan anak mereka bijak pandai pada usia yang muda.

gambar sekadar hiasan

Namun persoalannya, wajarkah anak sekecil darjah satu dihantar tuition dek kerana belum pandai membaca dan mencongak 1+1 ?

Ibu bapa lumrahnya mahukan anak yang pandai dan cemerlang dalam pelajaran. Tapi anak kecil memang dijadikan Allah lumrahnya bermain. Sayangnya mereka diberikan tekanan beban melampau untuk belajar sampai pandai, walhal zaman kanak-kanak mereka direntap dan ditidakkan oleh kerakusan ibubapa yang mahukan anaknya pandai melangit.

Banyak perkara yang dilangkah (skipped) dalam hidup mereka kelak. Mereka melalui proses pembelajaran secara semulajadi dengan alam, rakan sebaya serta ahli keluarga.

Kami bersetuju dan kagum dengan poin yang diberikan Dr. Azizul Azli Ahmad. Boleh follow beliau di facebook untuk pelbagai tips percuma, khususnya berkaitan pelaburan hartanah.

 

==========================

#TabungAnak

FITRAH ANAK ITU BERMAIN

1. Hari ini impian mak ayah semakin menggila, anak seusia tahun dua sudah diajar ke tusyen segala.

2. Anak kecil ini terlena ditangga tusyen sebab mak ayahnya lambat ambil.

3. Saya yang lihat rasa nak menangis pun ada. Hati kita dimana?. Saya benar benar terluka melihat sikap ayahnya.

4. Pagi sekolah agama, petang sekolah vernakular dan malam tusyen segala. Kita nak dia jadi Profesor? atau Menteri serba guna?

Ibubapa yang mulia

5. Fitrah anak itu bermain, berkawan dan bercerita. Bukan belajar sepanjang masa.

6. Zaman ketawa, menangis, mengusik adik, kotorkan baju dan kasut sekolah itu mesti ada.

Zaman makan aiskrim, beli jajan, tangkap kucing, naik basikal, mandi kolam, kejar anjing itu wajib ada.

7. Jangan rosakkan zaman emas mereka dengan belajar dan hilangkan senyum ketawa dimuka.

8. Semua ibubapa nak anaknya berjaya tetapi jangan jadikan anak kita ‘trophy’ yang kita boleh banggakan waktu cerita dengan kengkawan di tempat kerja.

9. “Anak aku semua masuk smart reader, khalifah, smart kids segala bagai”. Apakah kita nak anak kita jadi bijak pandai seperti menteri itu?

10. Takut sangat anak gagal dan tidak cemerlang, pandai sangatkah kita dulu hingga nak anak hebat begitu?

11. Bila anak tidur, lihatlah wajah mereka. Letihnya mereka dengan sistem pendidikan yang ada, yang berubah sepanjang masa.

12. Kita selalu kata, “anak tak pandai pun tak mengapa, yang penting solatnya terjaga”.

Tetapi bila tak dapat cemerlang tahun dua dah hantar tusyen sampai tidur atas tangga.

Jangan jadi ibubapa yang hilangkan senyum ketawa anak dimuka mereka.

Cuti ini bawaklah mereka bermain bagi kembalikan senyum dan ketawa. Fitrah anak anak itu bermain kengkawan, jangan bunuh jiwa mereka

Azizul Azli Ahmad
Abah Aqilah kacak

(Aqilah cakap kawannya pegi tusyen malam malam dan hari nie saya nampak )Fitra

 

====================

Jom kita layan lagu Pencuri (dari darjah satu) Mark Adam

Jom kita layan lagu Pencuri (dari darjah satu) Mark Adam

Resepi aiskrim mudah

resepi aiskrim

Resepi aiskrim mudah ni memang amat senang untuk disediakan. Kebanyakan bahan-bahan yang diperlukan memang ada di rumah (kecuali ovalet).

Mengapa ovalet?

Ovalet biasanya digunakan dalam pembuatan kek, khasnya kek span. Ia dapat mengekalkan kekembangan bahan campuran ramuan kek setelah dipukul naik. Dalam kes resepi aiskrim, ia mengekalkan testur kembang setelah dipukul angin (gelmbung-gelembung udara halus)  ke dalam bancuhan aiskrim.

Sekejap je dah boleh makan aiskrim homemade. Senang, mudah dan cepat. Jom, apa tunggu lagi.

 

Sila baca 10 cara jana pendapatan dari rumah 

 

Bahan-bahan:

  1. 1 tin susu cair
  2. 1/4 tin susu pekat (boleh lebihkan atau kurangkan, bergantung kepada tahap  kemanisan anda)
  3. 1 biji telur (telur boleh dikecualikan untuk resepi aiskrim tanpa telur. Hasil aiskrim masih lembut dan gebu).
  4. 1 sudu esen vanilla
  5. 2 sudu besar ovalett
  6. 1 sudu perisa (jika suka, tukar kepada perisa asli, samada serbuk koko, isi durian, buah stawberry dsb)

Cara-cara:

Masukkan semua bahan dalam mangkuk.
Pukul dengan menggunakan mixer (boleh guna pemukul tangan jika tiada mixer).
Pukul lebih kurang 15 minit, hingga bancuhan menjadi kembang dan ringan.
Masukkan dalam bekas dan bekukan (tak perlu pukul 2 kali).

Memang mudah bukan? Walau bagaimanapun, resepi aiskrim di atas, lebih sesuai kepada makan sendiri atau sajian kepada tetamu berskala kecil.

 

Namun, ada satu resepi dengan teknik yang sesuai untuk bisnes komersil. Resepi dan tips bisnes ini sememangnya sangat mantap dan menakjubkan, khasnya buat mereka yang ingin menjalankan bisnes asikrim.

Senang-senang untuk dapatkan jualan 4 angka hanya dengan aiskrim yang bernilai RM1 untuk satu kon. Bunyinya pelik bukan?

Mungkin ramai yang tertanya, kenapa kalau boleh dapat 4 angka, rahsia ni nak didedah kepada khalayak umum?

Jawapan kami, rezeki itu milik Allah, dan bukan semua rezeki itu milik kita. Lagipun rahsia yang didedahkannya agak mustahil untuk menjejaskan periuk rezeki penulis ebook rahsia Aiskrim ini. Apatah lagi, jarak memisahkan kita.

Contoh paling mudah, biasakah kita melihat bisnes used car yang teletak bersebelahan dan berdekatan antara satu sama lain? Jadi, faham bukan? Rezeki ada di mana-mana dan Allah jua yang mengizinkannya, samada ia milik kita atau orang lain.

Selamat mencuba.

ASB Combo Genius & pelaburan Hartanah

Combo ASB Genius

 

Apa itu ASB Combo Genius?

Combo ASB Genius adalah gabungan  9 Video Digital ASB Genius, 1 ebook ASB Genius, 6 ebook pelbagai jenis pelaburan hartanah (tulisan beberapa otai pelaburan hartanah) dan Extra Free: format Dokumen (Microsoft word) (NEW) i) Tenancy Agreement &
ii) Sublet Agreement.

Combo ASB Genius ini diterbitkankan oleh tuan Khairul Ezwan, dengan nilai keseluruhannya adalah RM461 , tetapi dengan pakej Combo ini, ia hanya berharga RM60. Memang untung dan berbaloi-baloi jika dibandingkan dengan pembelian satu persatu.

 

Siapa Khairul Ezwan?

➡️ Penulis,Khairul Ezuwan adalah Speaker untuk lebih 90 Siri ‘Seminar Potensi ASB & Hartanah’ Dan Seminar ASB Genius yang telah dihadiri oleh lebih 4000 orang peserta dari seluruh Malaysia dan telah mengendalikan lebih 100 sessi Personal Coaching bersama pelbagai latar belakang peserta.

 

Berikut adalah petikan  di facebook tuan Khairul Ezuwan (KEY). Tiada perkataan yang diedit atau ditokok tambah agar setiap maksud dan penerangan jelas dan tidak lari maksudnya:

 

 

ASB GENIUS© jadi Fenomena rujukan utama Bumiputera

✔️ Anda akan memiliki ebook sebagai rujukan beserta semua himpunan 9 video TEKNIK-TEKNIK Hebat dalam Amanah Saham Bumiputera yang memudahkan kefahaman anda walaupon anda selalu sukar memahami sesuatu bacaan, dengan cara ulasan dan penyampaian yang mudah difahami.

✔️ ASB bukanlah sesuatu yang biasa lagi bila anda telah memahami cara dan tekniknya. Anda mampu mencipta simpanan RATUSAN RIBU ringgit dalam masa yang jauh lebih singkat dari apa yang anda fikirkan.

✔️Ramai orang yang merasakan yang ASB adalah seperti sesuatu yg biasa , anda SILAP jika anda tidak mahu ambil tahu. Sebenarnya,Berapa ramai yang belum tahu keluarbiasaannya seperti :

🔘 bagaimana menjana keuntungan hampir 40% setahun melalui ASB?

🔘bagaimana Boleh create profit 200% sebulan dari simpanan yang dikeluarkan.

🔘bagaimana kuasa compounding

🔘bagaimana Pinjaman ASB 200K dengan komitmen bulanan RM180 sahaja.

🔘bagaimana Boleh simpan >RM150K dalam tempoh 5 tahun dengan dengan komitmen bulanan tidak sampai RM900 sebulan.

🔘Teknik menggandakan duit sedia ada dalam ASB dgn kuasa profit 5 Kali ganda.

🔘saya Boleh bezakan keuntungan Teknik finance , 10 Kali ganda lebih tinggi keuntungannya dari simpanan biasa dalam ASB.

🔘bagaimana memendekkan tempoh pinjaman rumah dari 35 tahun kepada 16 tahun sahaja tanpa penambahan komitmen bulanan dan tanpa INTEREST.

🔘bagaimana menggunakan Teknik tanpa modal, tanpa komitmen bulanan Boleh menghasilkan pulangan Lebih 100K dalam tempoh 5 tahun melalui ASB dgn hanya mengaktifkan benda yang mati.

🔘bagaimana menetapkan Matlamat dan Motivasi dalam simpanan. Jawapannya adalah bila anda tahu segala proses yang Anda sedang lakukan dan tetapkan matlamat @ tujuan & tempoh. Bila Anda faham, anda sendiri akan tetapkannya.

🔘anda silap bila anda suka kira di mana profit bank? Anda kena kaji dimana profit anda sepatutnya.

🔘Ebook & Video ASB Genius ini akan Mengupas Satu persatu teknik-teknik dengan pembuktian Matematik. ‘Matematik Tidak Menipu ‘. Dengan ASB Genius anda akan bagaimana anda boleh melakukan simpanan dan pelaburan dalam ASB hingga ratusan ribu ringgit dengan lebih pantas & mudah .

📍Dalam Set Combo ASB Genius ini juga adalah untuk pembelajaran berterusan di mana dengan sekali pembelian anda akan terima serta-merta 7 ebook mengenai pelaburan, Hartanah & business dari penulis-penulis yang cukup dikenali ramai dan 9 video digital ASB Genius©. Bukan itu sahaja, Jika kami tambah lagi 20 ebook sekalipon akan datang, anda akan dapat access download tanpa sebarang bayaran tambahan dengan menggunakan order ID yang anda miliki dengan sekali langganan .Menarik kan!! Bernilai untuk wang anda.@
________________________________________
Berikut adalah detail bagi harga produk yang kami terbitkan:
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
1.Ebook ‘ASB Genius’ (RM78)
Khairul Ezuwan
Banker/writer/Independent Speaker untuk 60 Siri Seminar Potensi ASB & Hartanah and Seminar ASB Genius

2.9 ‘Video Digital ASB Genius’ (berdurasi 1 jam 20 minit) (RM159)
Khairul Ezuwan
Banker/writer/Independent Speaker

3.Ebook ‘Pencen Mewah Dengan Hartanah’ (RM66)
Huzaifah Abdullah Sani
Investor / Blogger/Writer

4.Ebook ‘Panduan Lengkap Strategi Pelaburan Shoplot’ (RM55)
Huzaifah Abdullah Sani
Investor/Blogger/writer

5.Ebook ‘Teknik Sublet’ (RM35)
Mohd Safuan @ Wan Infolelong
(REN/writer/ Speaker

6.Ebook ’10 Tips Pelabur Newbie'(RM33)
Abang Ensem
CEO/Ex-Banker/writer/speaker

7.Ebook ‘Aku Tuan Rumah’
(RM35)
Huzaifah Abdullah Sani
Investor/Blogger/writer

8.Ebook ‘Buat Duit Dengan Rumah Tamu’ (NEW)
(RM35)
Syahnaz Akhtar Mat Ali
Speaker/Writer

9. Extra Free: format Dokumen (Microsoft word) (NEW)
i) Tenancy Agreement
ii) Sublet Agreement

harga sebenar semua item : RM461

————————————————-

Sekarang Anda boleh dapatkan semua 9 item ini dengan harga RM60✔️ sahaja.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖


💵MONEY BACK GUARANTEED: kami memberi jaminan kualiti ke atas product yang kami keluarkan adalah bermanfaat kepada orang ramai. Kami berikan 7 hari pada anda Dari tarikh pembelian, Jika tidak berpuas hati, kami Pulangkan 100% wang anda kembali.Tertakluk pada terma & Syarat.
1. Access kepada set combo ini akan dihentikan.
2. Delete file yang telah dimuat turun. (Atas dasar kepercayaan)

‘Perubahan Minda Anda Bermula Di Sini’

 

 

> > > Klik link disini untuk order mudah; anda pasti tidak akan menyesal untu pelaburan ilmu loan ASB, dan buat duit dengan pelaburan hartanah.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...