Bagaimana cara dapatkan cash flow positif dengan hartanah

10 PANDUAN CARI RUMAH BERI ALIRAN TUNAI (CASH FLOW) POSITIF. Bagaimana untuk cara dapatkan cash flow positif dengan hartanah?

Perkongsian hebat ini kami pinjam daripada tulisan asal Harith Faisal, seorang ikon hipster hartanah. Anak muda yang patut anda follow di facebook beliau untuk panduan serta tips hartanah yang dikongsi secara percuma. Setakat ini, follower beliau telah melepasi 100k++ orang.

>> klik sini untuk program GH Masterclass + PERCUMA Seminar Penjara Hutang + 3 eBook PERCUMA 

>>Klik sini untuk Ebook – Takde Duit, Boleh Beli Rumah Ke?

 

cara dapatkan cash flow positif dengan hartanah

image google

Baca juga >> Cara teknik penipuan pemaju perumahan scammer.

Jom kita baca, hadamkan dan semat diminda sebagai panduan pada hari-hari mendatang untuk membuat untung melalui pelaburan hartanah:

==========================

Ada caranya untuk dapat rumah yang bagi aliran tunai positif kat kita. Saya belanja 10 poin ringkas ini ya.

1. Beli rumah bertingkat, apartmen atau flat.

2. Beli rumah tingkat bawah-bawah (walk up).

3. Beli rumah bawah harga pasaran.

4. Beli rumah di kawasan permintaan tinggi.

5. Beli rumah muda, tempoh biaya panjang, ansuran jadi rendah.

6. Beli rumah segera, kadar sewa semakin meningkat.

7. Kaji kadar sewaan setempat sebelum beli rumah.

8. Sewakan mengikut bilik atau kepala.

9. Sewakan bersama perabot dan internet.

10. Sewakan mengikut hari (homestay).

Tapi pelaburan hartanah bukan hanya untuk dapat cashflow positif tau. Ada juga pelabur yang tak kisah pasal tu, tapi fokus untung daripada kenaikan harga rumah. Yang itu, lain pula tipsnya.

Kau ikutlah mana-mana yang kau rasa sesuai dengan modal, kelayakan, gaji, matlamat, selera, kemahuan, dan ilmu yang kau ada. Bukan apa, orang lain buat boleh untung, bila kau buat, tak semestinya kau untung.

Kalau kau melabur tanpa ilmu tapi untung, bukan bermakna kau bijak, cuma kau sangat bertuah. Jangan buat macam tu banyak kali ya. Kita tak selamanya bertuah. Haha! – HF

#harithfaisal

SHARE jika bermanfaat.

===================================================

Sungguh mantap dan sangat bermanfaat apa yang telah dikongsi beliau tentang cara dapatkan cash flow positif dengan hartanah. Teruja kami dengan tips yang mudah difahami dan sangat relevan ini. Jadi tunggu apa lagi, bertindaklah secepat mungkin sebelum menyesal dikemudian hari.

Pelaburan hartanah di hujung jari

Baru sebentar tadi terbaca status fb Meor Zaidi atau nama manjanya, Abang Ensem. , perkongsian tips pelaburan hartanah dengan hanya “klik je”. Boleh “cucuk angin” rapat-rapat dengan abam kacak ini untuk pelbagai perkongsian hartanah secara percuma di muka buku beliau.

Tips pelaburan hartanah

Kalau dulu memang amat mencabar untuk melabur dalam bidang hartanah tanpa ilmu serta kenalan yang luas, merangkumi peguam hartanah, ejen hartanah, mahupun pihak bank. Tapi kini, semuanya semakin mudah dengan wujud pelbagai website serta apps berkaitan pelaburan hartanah.

>> klik sini untuk program GH Masterclass + PERCUMA Seminar Penjara Hutang + 3 eBook PERCUMA 

>>Klik sini untuk Ebook – Takde Duit, Boleh Beli Rumah Ke?

Tanpa buang masa, jom kita baca perkongsian daripada beliau:

========================

#NotaHartanah

KLIK JE !!

1. Mudahnya beli rumah sekarang ni. Semuanya terletak di hujung jari, walaupun jari korang tidaklah seruncing jari aku. Tanpa perlu ke sana ke mari, hanya duduk mengadap PC.

2. Kenapa?

3. Nak tengok listing rumah, korang klik je www.iproperty.com.my atau www.mudah.my.

4. Nak buat perbandingan harga iklan dengan market value, korang klik je www.brickz.my.

5. Nak survey pakej loan rumah setiap bank beserta instalmennya, korang klik je www.imoney.my.

6. Nak bajet kos legal fees yang nak kena bayar, korang klik je www.lowpartners.com.

7. Nak survey rental rate untuk dibuat sewa pun, korang cuma klik je www.ibilik.my.

8. Huntong la korang.

-Abang Ensem –
‘Old Timer’ Investor

SHARE jika bermanafaat

 

=======================

Bagaimana? Teruja bukan dengan perkongsian daripada Abang Ensem ini. Yang penting sekarang ialah bagaimana memaksimakan tools yang telah terbentang di depan mata ini.

Dan paling utama adalah langkah pertama, bukannya memasang angan-angan Mat Jenin tanpa memasang strategi, yang akhirnya hanya naaib malang menjelma bila kepala ditimpa buah kelapa matag.

Apalagi, jom!

STATISTIK RUMAH SEHARI

​Perkongsian daripada fb Dr. Azizul Azli Ahmad tentang #TabungStatistik

>> klik sini untuk program GH Masterclass + PERCUMA Seminar Penjara Hutang + 3 eBook PERCUMA 

>>Klik sini untuk Ebook – Takde Duit, Boleh Beli Rumah Ke?

STATISTIK RUMAH SEHARI
1. Dijangka akan siap 10,000 RUMAH PR1MA akan siap 2017 bersamaan 27 buah rumah sehari.
2. RUMAH terlelong setiap hari adalah 120 buah RUMAH sehari!!.

3. Data RUMAH lelongmenunjukkan 70% hartanah lelong ini dari golongan yang lahir tahun 80an.

4. Kadar kelahiran baru setiap hari adalah 1464 bersamaan 61 kelahiran setiap jam.

5. Kadar kematian setiap jam adalah 17 orang bersamaan 408 kematian setiap hari.

6. Terdapat 45 kehidupan baru yang memerlukan RUMAH dimasa hadapan setiap hari.

7. Kadar perpisahan dalam RUMAH Tangga setiap hari adalah 157 pasangan setiap hari!!. Pasangan bercerai banyaknya!

8. Terdapat 175,000 unit RUMAH PR1MA dibina dibawah 20% harga pasaran

9. RUMAH transit studio untuk golongan muda berjumlah 4000 unit akan disediakan di Mukim Batu,Sentul oleh Amanah Ikhtiar

10. RUMAH Mampu Milik 269,018 akan dibina pada tahun 2017.

Hantaran untuk bakal orang RUMAH kekal naik jika kita tak ada simpanan :-p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...