COD makanan Muar – Cendol Syoknya Ummi, ye ke cendol sedap di Muar?

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua. Semoga anda semua sihat di samping keluarga tersayang. Diharapkan agar anda dalam mood tenang-tenang di sisi keluarga tersayang. Jika hati panas, minumlah Cendol Syoknya Ummi, mungkin anda boleh menikmati cendol sedap di Muar supaya sejuk sikit hati dan amarah akibat terlalu lama terperap di rumah musim PKP Covid 19. Mungkin boleh cuba servis  cod makanan Muar daripada kami.

Untuk pengetahuan anda, #CendolSyoknyaUmmi terletak di Parit Bunga Muar Tangkak. Semasa musim PKP ini, kami menawarkan cod makanan semasa pkp, tempahan penghantaran tanpa minimum order. Cuma ada sedikit cas penat dan petrol untuk rider. Rider kata penat wooo 3-4 jam atas jalan….  “ke sana, ke sini, ke sana ke sini” sila rap ikut melodi lagu remix Tan Sri Muhyiddin Yassin- (kalau tak tahu, boleh tanya budak tik tok).

Cendol sedap di muar cod makanan muar

Ok, berbalik kepada matlamat utama post ini, di sini kami sertakan waktu penghantaran mengikut zon kawasan (menu dan harga pada bawah sekali). Sila klik kod whatsapp mengikut kawasan anda. Sekiranya anda terlepas, bolehlah membuat tempahan (order) untuk keesokan hari.

*************************************

COD 12pm Rawang, Sg.Mati, Serom. Bkt.Kangkasr Cas rm2 (dan seterusnya, ikut kawasan) http://www.wasap.my/601158961229/cod.rawang.sg.mati

================================

COD 2pm Area bandar Muar. Cas rm3 (dan seterusnya, ikut kawasan) http://www.wasap.my/601158961229/cod.Muo

================================

COD 5pm Tg. Agas, Parit Bunga, Tg. Gading. Free delivery. http://www.wasap.my/601158961229/cod.tg.agas.gading

================================

COD 6pm Kesang. Free delivery. http://www.wasap.my/601158961229/cod.6pm.Kesang

================================

Cendol musang king

Harga Cendol:

  • Biasa……………………………. rm 2.00
  • Oreo ……………………………. rm 3.00
  • Jagung…………………………. rm 2.50
  • Kacang………………………… rm 2.50
  • Pulut …………………………… rm 2.50
  • Cendol Durian ……………. rm 6.00
  • Cendol Durian special .. rm 7.00 (durian + kacang + pulut)
  • Durian Tembaga…………. rm 10.00
  • Cendol Musang King.. .. rm 25.00
  • Coconut Shake …………… rm 2.50
  • Pembekal durian musang king frozen
  • Box durian musang king .. rm 39.00

Jus nanas md2 homemade

  • Homemade Jus nanas MD2 rm6.00 (400ml)

Pembeksl nanas md2 nenas muar

  • Buah nanas MD2 ………. rm8 – rm11 sebiji (bergantung kepada saiz)

=============================

Asam pedas muar sedap

Selain Cod cendol, kami juga mempunyai menu cod makanan Muar untuk asam pedas, chicken chop, coconut shake, lamb chop, homemade burger bakar, ayam penyet, dll. Wasap kami untuk menu penuh. http://www.wasap.my/601158961229/menu.cnd atau sila layari blog post kami yang ini (klik sini).

Untuk bulan puasa ini, dengan ketiadaan bazar Ramadan, kami akan meneruskan servis penghantaran makanan ini khusus untuk penduduk sekitar kami. IN Shaa Allah kami akan menghidangkan menu ayam panggang (ayam golek) dan juga kambing bakar.

Searches related to cod makanan muar
muar food runner, cod makanan tangkak, makanan delivery muar, food delivery pagoh, foody food muar, food panda muar, halo food delivery muar, grocery delivery muar, cod makanan semasa pkp

Bagaimana Screening dan Saringan Sample ujian COVID19 dibuat

Sekarang ramai masih belum sedar tentang kepentingan mematuhi arahan Peraturan Kawalan Pergerakan (PKP) atau dalam bahasa Inggeris disebut MRO (Movement Restriction Order) ekoran masalah wabak pendemik Covid -19 Novel Coronavirus atau nCovic Covid19. Rakyat dipinta tampil untuk melakukan Saringan sample ujian covid 19 sekiranya mempunyai simptom atau jika pernah mempunyai sejarah berjumpa dengan pembawa virus ini.

Di sini kami kongsikan tulisan Doktor dengan nama FB Falcon John Aren, boleh follow beliau untuk sebarang perkembangan dan hal ehwal bidang kedoktoran.

Jom kita baca kupasan beliau yang disertakan infografik berkenaan teknik swab (ujian saringan)

===========================

Screening & Saringan Sample for COVID19… suatu kepentingan atau suatu beban kerja?????

Ada antara kita tidak faham, atau tak mahu faham.. bahawa Saringan / Screening itu menpunyai lapisan / peringkat yang tertentu… (ala macam amik lesen moto la.. lesen B2 test dia lain, lesen Bfull test dia lain…)

Bila kita ‘terdedah’ kepada jangkitan COVID ni yang merebak secara ‘droplet’ jadinya kita kena tunggu tempoh inkubasi (eraman) atau senang kalau buah tu kira ‘matang / masak’ utk kita makan… baru la kita akan dapat tanda atau simptom.. tapi kalau nak pastikan kita ‘ada’ secara standardnya kena la ‘swab’ atau jolok hidung kalau kita ini menjadi ‘suspek’ ataupun sebagai orang yang ‘disiasat’ utk mendapat jangkitan tersebut…

Kat sini saya nak cerita sedikit pasal jolok tekak (oropharangeal) ataupun jolok hidung (nasopharangeal) swab.. supaya korang semua duduk rumah!!! Ko ingat tak sakit? Dan selesa ke? Baik orang yang kena, dan orang yang ‘mengenakan’ sama-sama terseksa dan penat…

Berkenaan dengan saringan, kalau kita ikut model negara jiran (Indonesia) mungkin boleh jer takyah swab.. kita biar jelah.. ataupun kita nak buat model korea.. (swab semua) bak kata orang mencegah lebih baik dari merawat…

Isu, selain daripada penggunaan PPE yang byk, korea buat ‘booth’ utk swab penduduk mereka.. dan semua penduduk diorg sangat berdisplin dan patut.. cuma teknik swab ini kenalah diketahu dan difahami bersama… supaya kerja berjalan lancar, bersistematik dan selamat.

P/S: korang bayangkan kalau korang kena swab mmg menangis tak berlagu, especially kalau 2nd swab tu kena jolok lagi dalam dan lagi jauh…

#BeenThereDoneThat
#KamiSemuaSepakat

Saringan sample ujian covid19

Saringan sample ujian covid19

 

Asam pedas Melaka di Muar Syoknya Ummi dan asam pedas Melaka

Assalamualaikum wbt. Kali ini kami sajikan menu terkini, Asam Pedas Melaka di Muar Syoknya Ummi dan juga menu asam pedas Johor di warung Cendol Syoknya Ummi, Muar Tangkak Johor.

Sebelum ini, kami pernah menulis tentang Asam Pedas Daging Melaka di Muar Johor. Kini kami bersedia untuk menyajikan hidangan asam Pedas Melaka untuk orang Muo.

Asam pedas daging tetel memang mempunyai peminat tersendiri. Lagi sedap bila dapat menikmati roti canai bersama kuah asam pedas Melaka. Korang kena cuba sendiri baru boleh menilainya.

Asam pedas Melaka asam pedas tetel

 

 

Asam pedas tetel atau juga dikenali sebagai asam pedas daging merupakan salah satu menu kegemaran orang Melaka. Rasanya memang mantap. Kuahnya pekat likat disebabkan kehadiran kerisik kelapa di dalam resepi asam pedas Melaka, perbezaan ketara sebagai perbandingan dengan asam pedas Johor.

 

Asam pedas muar sedap Asam pedas muar sedap

Harga satu set (nasi + sayur + telur masin + asam pedas) :

  • Asam pedas pari …………….RM9.00
  • Asam pedas mayong …….. RM9.00
  • Asam pedas tetel …………… RM9.00
  • Asam pedas siakap ……….. RM xxxx
  • Asam pedas telur ikan …. RM 10.00

Pada masa akan datang, In Shaa Allah kami cuba menambah menu ikan asam pedas kami dan juga mungkin ayam masak pedas berdasarkan permintaan daripada para pelanggan yang kami kasihi.

Sila cadangkan kepada kami atas segala kekurangan atau pertambahan menu yang sesuai. In Shaa Allah akan kami ambil kira dan pertimbang.

Untuk sebarang pertanyaan tentang asam pedas Melaka di Muar, sila wasap kami wasap.my/601158961229/b.asam.pedas

Kami cuba untuk menyajikan menu asam pedas yang sedap untuk anda semua.

Kepakaran kami lebih kepada asam pedas Melaka di mana perbezaan ketara adalah dari segi ramuan kerisik yang di tambah dalam masakan asam pedas Melaka. Sila nyatakan jika anada ingin kami sajikan asam pedas Johor.

Dari segi rasa, In Shaa Allah aroma dan ramuan yang kami sajikan diharap akan dapat memenuhi  citrasa anda semua.

 

RELATED SEARCHES to asam pedas Muar, asam pedas batu pahat,asam pedas jalan joned, asam pedas parit raja, asam pedas askar pencen, asam pedas claypot muar, parit jawa muar, asam pedas pekat, asam pedas near me, tempat menarik di muar 2018, makanan sedap di pagoh, asam pedas melaka, asam pedas bandar muar, jalan jalan muar, asam pedas muar sedap, abc sedap di muar, senarai tempat makan di muar, rojak place
cafe muar, medan asam pedas
parit jawa, cafe di muar,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...