Harga Durian Muar 2022 Mei Jun

Harga Durian Muar 2022 Mei

Senarai Harga Durian Muar 2022 April. Berikut harga durian terkini,. Warna ungu ada stok. Isnin 16.05.22 / 15 Syawal 1443:

  • Durian Musang King A ……………………….. RM 63/kg
  • Durian Musang King AB …………………….. RM 55 kg
  • Durian Musang King B ……………………… . RM 45/kg
  • Durian Musang King C ……………………… . RM 22/kg

=======================================

Reject (ioi, D13 udang merah Johor, kahwin, kampung dll) ……………………… RM7/kg

======================================

Tekka A …………………………………. ……….. RM 45

========================================

Duri Hitam @ Black Thorn A …………. RM 89

Duri Hitam @ Black Thorn B ………… RM 49

=======================================

2. D13 @ Udang Merah Johor A …….. RM 34
D13 @ Udang Merah Johor B …………. RM 22

=======================================

3. ioi @ Mas Muar, Hajjah Hasmah A .RM 34

ioi @ Mas Muar, Hajjah Hasmah B .. RM 22

=======================================

4.XO Johor ………………………………………… RM 38

======================================

5. D24A …………………………………….. RM 25

D24 B ……………………………………….. RM 18

======================================

6. Kahwin (Kucing Tidur, D24, D2) ……. RM 25

=======================================

7. Kim Hong A ………………………………. RM 55
Kim Hong B …………………………………… RM 30

==================================

8. Kampung …………………………………. RM 16
Kampung comel …………………………. RM 10

===============================

Untuk isi durian tanpa kulit, sila rujuk katalog ini (klik)

Jaminan #TakBaikBolehTukarTakCukupSilaDatangLagi

#DurianSyoknyaUmmi.
Lokasi di Parit Bunga, mukim Kesang Tangkak, klik peta di bawah:
https://maps.app.goo.gl/gWVrs1v6SLKS8jEZ6

whatsapp kami, www.wasap.my/601158961219

Senarai harga : https://www.blog.muhasabahtrading.com/harga-durian-muar-2022/

Diharapkan agar harga durian Muar 2022 yang kami update setiap hari ini dapat menjadi panduan harga dan dalam membuat perkiraan bajet samada untuk datang makan dine in atau pun bungkus bawa balik ke bandar. Boleh bandingkan dengan harga durian awal musim 2022 yang lepas.

Kami di Durian Syoknya Ummi berbesar hati menerima kehadiran anda semua, pelanggan kami yang dikasihi. Jaminan buah rosak atau tak masak boleh tukar telah memberikan kepuasan kepada kebanyakan pelanggan kami yang terdahulu.

Kelebihan kami adalah anda boleh menikmati durian di warung kecil kami sambil menghirup cendol di tempat duduk berbumbung, berkipas, beserta kemudahan tandas.

Kami juga menyusun jari atas segala kekurangan daripada pihak kami dan kami pohon jasa baik tuan puan sekiranya ada sebarang komen serta teguran membina, sila ajukan kepada kami untuk penambah-baikan pada masa mendatang.

Related searches
Harga Durian 2022,
durian price malaysia 2022,
musim durian 2022, musim durian di malaysia 2021, Musim durian di Malaysia 2022
harga durian ioi sekilo 2022,
harga durian tekka 2022,
harga musang king sekilo 2022,
harga durian terkini,
harga durian black thorn 2022,
harga durian udang merah 2022,

People also search for

Harga Durian terkini 2021, Harga musang king sekilo 2020, Harga Durian Black Thorn 2021, Harga durian tekka 2021, Harga durian udang merah 2021, Senarai harga durian 2020

Tips usahawan baru bermula

Berikut meeupakan tips daripada usahawan muda berjaya, tuan Syukor Majid. Semoga memberikan manfaat buat para usahawan muda yang baru bermula.

======================================= 10 pesanan abang kepada usahawan baru nak mula.

  1. Nak berjaya letup-letup senang, nak kekal berjaya letup-letup susah. Jadi, sila beringat di hari letup-letup supaya tidak terciduk di hari kuncup-kuncup.
  2. Jika ada hati nak berkembang luas, jaga rekod CCRIS, CTOS dan jangan lupa bayar income tax. Rekod cantik, banyak bank nak hulur bantuan kewangan untuk kita kembangkan perniagaan.
  3. Cash is king. Kuatkan cash reserve. Ada duit simpan, ada duit simpan, ada duit simpan. Mana tau tiba-tiba nak guna masa emergency.
  4. Office gah, kilang canggih, restoran mewah boleh tunggu dulu. Kita fokus upgrade imej perniagaan bila dah ada duit lebih nanti. Sekarang fokus pada jual beli, jual beli, jual beli, perkasakan duit rolling dulu.
  5. Kereta sukan, motor sukan semua boleh tunggu, jangan ikutkan sangat nafsu, kita tengok orang beli, kita pun nak beli. Poket kita tebal 2 inci, poket orang tu tebal 20 inci. Kita separuh mati hidupkan roadtax, orang tu sambil bersin bayar roadtax. Tak sama tuan-puan. Itu semua liabiliti, menyelowkan progress perniagaan kita, unless poket kita dah tebal 20 inci, kita beli kereta sukan sambil bersin pun takpa. 😆
  6. Tak boleh buat semua benda sendiri, nanti menyelowkan progress syarikat kita. Kena ada staff membantu, tapi kena pandai deligate, juga kena pandai jaga kos. Maksud abang, startup company biasanya kena ada staff yang multitasking. Kita bukan Petronas atau Megah Holdings, masing-masing ada perfect jobscope, ingat tuan puan, kita masih kecil, belum kaya. Kalau tukang cedok nasik seorang, cedok lauk seorang, tukang bungkus seorang, tukang masuk dalam plastik seorang, mampuih la chorrr. 😆
  7. Jalan marketing berterusan. Jangan bagi alasan market tepu, tumbuk karang. McDonalds, KFC, Adidas, Nike, Apple, tak berhenti buat marketing walaupun sales mereka setinggi gunung. Kita yang sales setakat tinggi tumit kaki ni kena kuat buat marketing jugak. Tak mampu yang berbayar, cari yang free.
  8. Jangan pakai pelaris, jangan santau pesaing dan jangan guna alasan orang bomoh kita bila produk tak laku. Kalau bomoh tu terer, dah lama McDonalds tutup kedai, dah ramai orang kaya kena nombor ekor, dah lama Malaysia menang Worldcup.
  9. Usahawan kena kuat semangat. Bila jatuh, cepat bangun. Tak ramai boleh tolong bila kita susah, orang lain pun banyak masalah sendiri nak kena fikir, pandai-pandailah hang bangun sendiri.
  10. Fokus dalam apa yang kita usahakan. Startup baru kena fokus menaikkan prestasi syarikat. Karang pi mai pi mai tang tu, si sana menanti di sini menunggu, yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.

Cukuplah ya 10 point ni, hangpa bukan baca sangat pun. 😆

CUTI SEKOLAH 2022 / 2023

CUTI SEKOLAH DAN CUTI UMUM 2022/2023

CUTI HARI RAYA AIDILFITRI
29/4/2022 – JUMAAT
30/4/2022 – SABTU
1/5/2022 – AHAD (HARI PEKERJA/CUTI UMUM)
2/5/2022 – ISNIN (CUTI KPM BAGI)
3/5/2022 – SELASA (CUTI UMUM)
4/5/2022 – RABU (CUTI UMUM)
5/5/2022 – KHAMIS (CUTI KPM BAGI)
6/5/2022 – JUMAAT
7/5/2022 – SABTU

CUTI PENGGAL 1, SESI 2022/2023
3/6/2022 – JUMAAT (MULA)
6/6/2022 – ISNIN (KEPUTERAAN AGONG/CUTI UMUM)
11/6/2022 – SABTU (TAMAT)

CUTI HARI RAYA HAJI
8/7/2022 – JUMAAT
9/7/2022 – SABTU
10/7/2022 – AHAD (CUTI UMUM)
11/7/2022 – ISNIN (CUTI UMUM)

CUTI AWAL MUHARAM
30/7/2022 – SABTU (CUTI UMUM)

CUTI HARI KEBANGSAAN
31/8/2022 – RABU (CUTI UMUM)

CUTI PENGGAL 2, SESI 2022/2023
2/9/2022 – JUMAAT (MULA)
10/9/2022 – SABTU (TAMAT)

CUTI HARI MALAYSIA
16/9/2022 – JUMAAT (CUTI UMUM)
18/9/2022- AHAD (CUTI DIBAWA KE DEPAN)

CUTI MAULIDUR RASUL
7/10/2022 – JUMAAT
8/10/2022 – SABTU
9/10/2022 – AHAD (CUTI UMUM)

CUTI DEEPAVALI
21/10/2022 – JUMAAT
22/10/2022 – SABTU
23/10/2022 – AHAD (CUTI KPM BAGI)
24/10/2022 – ISNIN (CUTI UMUM)
25/10/22 – SELASA (CUTI KPM BAGI)

12/11/2022 – SABTU (CUTI UMUM NEGERI)

CUTI PENGGAL 3, SESI 2022/2023
9/12/2022 – JUMAAT (MULA)
23/12/2022 – JUMAAT
24/12/2022 – SABTU
25/12/2022 – AHAD (CUTI UMUM KRISMAS)
31/12/2022 – SABTU (TAMAT)

CUTI TAHUN BARU CINA 2023
20/1/2023 – JUMAAT
21/1/2023 – SABTU
22/1/2023 – AHAD (CUTI UMUM)
23/1/2023 – ISNIN (CUTI UMUM)
24/1/2023 – SELASA (CUTI KPM BAGI)

CUTI AKHIR PERSEKOLAHAN SESI 2022/2023
17/2/2023 – JUMAAT (MULA)
11/3/2023 – SABTU (TAMAT)

🌹🌹🌹🌹RANCANG CUTI BERSAMA FAMILY 🌹🌹🌹🌹

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...